Behandelingen

Botuline Toxine

Botuline Toxine: een injectable voor een frisser uiterlijk en minder rimpels

Klik hier voor meer informatie over onze tarieven.

Een doeltreffende anti-rimpelbehandeling

Botuline Toxine is een effectieve manier om rimpels te verminderen. Het is in essentie een spierverslapper. Rimpels die ontstaan door herhaaldelijke spierbewegingen kunnen daar goed mee worden behandeld. Het resultaat is een jongere, meer uitgeruste uitstraling.

Meerdere toepassingen voor een mooi en optimaal resultaat

De meest behandelde gebieden zijn de frons (het gebied tussen de wenkbrauwen), kraaienpootjes (rondom de ogen) en het voorhoofd. Lichte rimpels kunnen na één behandeling al verdwijnen. Diepe rimpels zullen niet meer verdwijnen met alleen behandelingen met Botuline Toxine, maar kunnen na meerdere behandelingen wel iets minder diep worden. Daarnaast kunnen ook natuurlijke en subtiele resultaten behaald worden in andere gebieden, zoals bij afhangende wenkbrauwen middels een wenkbrauwlift, bij afhangende mondhoeken of bij een putjeskin middels het glad maken van de huid aldaar. Behandelingen van meerdere regio’s leiden samen tot een frisser en jeugdiger uiterlijk.

Azzalure®: een veilige behandeling met een hoogwaardig product

Er zijn verschillende merken Botuline Toxine op de markt. Bij Beauty Centre Maastricht wordt uitsluitend gebruikgemaakt van Azzalure®. Dit is van hetzelfde bedrijf als Restylane®, een zeer hoog aangeschreven hyaluronzuurfiller, en Sculptra®. Azzalure® is van hoge kwaliteit en heeft haar effectiviteit in de geneeskunde al meerdere decennia bewezen.

Al onze behandelingen met injectables worden uitgevoerd door esthetisch arts Renate Cheung. Wij bedienen zowel cliënten uit Nederland als Limburg België.

Tijdens een behandeling wordt de Botuline Toxine middels kleine prikjes via de huid ingespoten. Dit voelt aan als speldenprikjes. Bij een hoge gevoeligheid voor pijn kan gekozen worden voor een plaatselijke verdoving middels een zalf. Enkele dagen na de behandeling is een eerste effect te bemerken en na 10 tot 14 dagen is het resultaat optimaal. De Botuline Toxine wordt in de loop van de tijd op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken en na ongeveer 3 tot 6 maanden is het resultaat weer verdwenen. Dit betekent dat de rimpels die er waren weer terug zullen komen. De behandeling kan indien gewenst worden herhaald.

Medische indicaties

Naast cosmetische redenen kan Botuline Toxine ook ingezet worden voor medische aandoeningen, zoals hoofdpijn, migraine, tandenknarsen/kaakklemmen (bruxisme) en overmatig zweten (hyperhidrose). Al deze aandoeningen kunnen bij ons ook behandeld worden.

Heeft u interesse voor een behandeling of gratis consult? Klik hier om gemakkelijk en snel een afspraak bij ons te boeken.

Heeft u vragen? Klik hier voor onze FAQ-pagina of neem gerust vrijblijvend contact met ons op door hier te klikken.