Aandoeningen

Hoofdpijn

Hoe ontstaat hoofdpijn?

Er bestaan verschillende vormen van hoofdpijn. Spanningshoofdpijn bijvoorbeeld, is een hoofdpijn die ervaren wordt als een drukkend gevoel rondom het hoofd. Soms gaat dit samen met pijn in de nek en schouders. Een andere vorm van hoofdpijn, migraine, geeft een hele hevige, bonkende hoofdpijn, meestal aan één kant van het hoofd. Het komt voor met allerlei andere symptomen, zoals misselijkheid, braken, intolerantie voor geluid en licht, lichtflitsen en gedeeltelijke blindheid. Daarnaast zijn er nog een tal van andere soorten hoofdpijn, elk met hun eigen klachtenpatroon. Bij spanningshoofdpijn en migraine bestaat er het vermoeden dat er onder andere iets aan de hand is met de spieren van het hoofd waardoor de pijn ontstaat.  

Hoe is hoofdpijn te behandelen?

Er zijn vele soorten behandelingen mogelijk tegen hoofdpijn, zoals medicatie of psychotherapie. Welke behandeling voor u het beste is, hangt af van wat de oorzaak van de hoofdpijn is. U kunt hiervoor het beste naar uw huisarts. Uw huisarts kan u helpen met de diagnostiek en de behandeling.

Mocht bij u spanningshoofdpijn of migraine gediagnosticeerd zijn, en helpt uw huidige behandeling onvoldoende, dan kan een behandeling met Botuline Toxine overwogen worden.

Hoe helpt Botuline Toxine tegen hoofdpijn?

Botuline Toxine is een spierontspanner. De precieze werking op de hoofdpijn is nog onduidelijk, maar uit vele onderzoeken is gebleken dat het effectief kan zijn voor bepaalde patiënten. Waarschijnlijk speelt de theorie over de spieren als (gedeeltelijke) oorzaak van de pijn een rol. Of een Botuline Toxinebehandeling effectief zal zijn voor u is niet van tevoren te voorspellen. Sommige patiënten reageren erg goed op de behandeling en sommige patiënten ervaren geen verschil. Een eerste behandeling wordt dan ook gezien als proefbehandeling. Als het wel werkt, dan kunt u merken dat de klachten minder lang duren, minder vaak voorkomen en/of minder hevig zijn.

Hoe ziet een behandeling met Botuline Toxine tegen hoofdpijn eruit?

Een behandeling bij Beauty Centre Maastricht wordt altijd voorafgegaan door een kosteloos en vrijblijvend consult. Tijdens dit consult worden uw klachten in kaart gebracht en wordt bepaald of een behandeling met Botuline Toxine een goede keuze is voor u. Vervolgens wordt er gekeken naar de ligging en sterkte van de spieren. Op basis van deze informatie wordt bepaald hoe hoog de dosering moet worden en hoeveel prikjes er nodig zijn. De prikjes zijn vrijwel pijnloos. Verdoving is in principe niet nodig.

14 dagen na de initiële behandeling is het maximale effect merkbaar en vindt er een controle plaats. Tijdens deze controle wordt beoordeeld of de behandeling voldoende effect heeft en of er nog een aanvullende behandeling nodig is.

Wat is te verwachten na een Botuline Toxine behandeling tegen spanningshoofdpijn of migraine?

Het effect van de botuline toxine houdt 3 tot 6 maanden aan. Hierna lost de Botuline Toxine op en komen de klachten weer langzaam terug. Het is raadzaam om de behandeling tijdig te herhalen zodat de klachten niet in alle hevigheid terugkeren.

 

Interesse in een behandeling of kosteloos consult? Klik hier om gemakkelijk en snel een afspraak bij ons te boeken.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op door hier te klikken.